SVEDOK InternetBroj 1184.

Poseta
5751455

NATO? Neka, hvala!

Aleksandar (Makedonski)

Aleksandre, požuri polako...

Aleksandre, požuri polako…

Svaki četvrti Srbin se moli Bogu svaki dan


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Kad Novaka nema, tu je Laslo Đere!
ATP 500 Rio de Žaneiro (šljaka)
Piše: Migel Enrike - Rio de Žaneiro

       Novak Đoković, najbolji teniser planete i nadavno, po četvrti put, najbolji sportista sveta, svojim uspesima razmazio je ljubitelje tenisa u Srbiji.
       Sad, posle AO opena i nove grend-slem titule, dok je Novak odmarao, na ATP turniru iz serije 500 zamenio ga je u pravom smislu te reči, Laslo Đere osvajanjem svoje prve ATP titule, uz dosad 11 čelendžer trofeja!
       U finalu, na šljaci, Laslo Đere i njegov trener Boris Conkuć, nisu se ni namrštili kad su u 1. kolu dobili najtežeg rivala: prvog nosioca i osmog tenisera sveta, Austrijanca Dominik Tima.
       I taj meč, ko bi rekao, bio je najlakši: austrijska mega zvezda Tim poražen je u dva seta, za samo 83 minuta!
       Posle je bilo sve lakše: jedan za drugim padali su Danijel, Rud, Bedene (predaja zbog povrede) i Kanađanin Feliks Ože Alijansa u finalu...
       Dvadesettrogodišnjem Laslu je ovo prva ATP titula u svom prvom finalu u karijeri, dok je na čelendžer i ITF turnirima osvojio 11 titula do sada i 818.409 US dolara...
       Dakle, srpski teniser je slavio posle dva odigrana seta, ali velike i naporne borbe, rezultatom 6:3, 7:5 posle dva časa tenisa.
       Tokom drugog seta, barem na početku, Senćanin je imao neki zdravstveni problem, nejasno tačno i koji, i to mu je smetalo tokom početka drugog dela meča. Feliks je to iskoristio i napravio brejk, poveo sa 3:1, ali to je do kraja bilo sve što je 18-godišnji Kanađanin, osim časnog otpora, mogao da uradi!
       Đere je turnir u Brazili počeo kao 90. na listi, a Ože-Alijasim na 104. mestu.

Laslo Đere:
Pehar posvećujem roditeljima
       - Hvala vam svima što ste došli i bodrili nas.Cestitam Feliksu. Hvala organizatorima, sponzorima, sudijama, skupljačima ostalima... Želim da se zahvalim svom treneru Borisu i celom mom timu i prijateljima“, kazao je Đere i emotivno nastavio:
       „Ovaj trofej posvećujem mojim roditeljima. Mamu sam izgubio pre sedam godima, ovo posvećujem njoj. Posvećujem trofej i ocu, kojeg sam izgubio pre dva meseca. Oni su imali najveći uticaj na mene i zbog njih sam ovde danas. Njima se zahvaljujem i nadam se da me sada gledaju“, rekao je emotivni Laslo.
       Laslo je dodao da je zahvalan svojoj mlađoj sestri i devojci koje su bile uz njega kroz sve najteže trenutke.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX