SVEDOK InternetBroj 1184.

Poseta
5751389

NATO? Neka, hvala!

Aleksandar (Makedonski)

Aleksandre, požuri polako...

Aleksandre, požuri polako…

Svaki četvrti Srbin se moli Bogu svaki dan


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Šokantno pismo „paraćinskog monstruma“ Mlađe Milovanovića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću
Predsedniče, od Vas ne tražim pomilovanje, već samo da mi se omogući DNK veštačenje kako bih dokazao svoju nevinost i da mi je policija napakovala svirepo ubistvo
Piše: Vladan Dinić

       Diplomirani pravnik Mlađa Milovanović(67)iz Paraćina, već pune 23 godine odslužuje u KPZ u Nišu kaznu zatvora za (On, je i tada, a i sad, tvrdi(o) da je – nevin) monstruozni zločin 2. jula 1996.(uhapšen 9. jula, u ataru ćuprijske i jagodinske opštine, kada je, kako je pravosnažnom presudom utvrđeno, namamio u svoj auto, silovao, pa potom zapalio Jelenu Đorđević(19) iz Jagodine...i u medijima ostao zapamćen kao “paraćinski monstrum”?!
       I tada, pre 23 godine Mlađa Milovanović (imao je 44 godine) a i danas kako kako sam sebe oslovljava starac od 67 godina, na brojnim suđenjima tvrdio je da je – nevin i da mu je policija napakovala dokaze, da bi, ili nekog zaštitila tadašnje moćnika zaštitila, ili “rešila slučaj po svaku cenu, zbog ogromnog pritiska javnosti...
       On, i njegov advokat, ugledni Dušan Mašić iscrpeli su gotovo sve moguće da dokažu, da u KPZ Niš 23 godine čami i tamnuje – nevin čovek.
       Čak, iako je to danas, posle ogromnog napretka foreznike, moguće (i u Srbiji, Beogradu) pravosudne vlasti odbijaju da se uradi DNK analiza postojećih dokaza i jednom za svagda, razreši dilemu: da li je Mlađa Milovanović “monstrum iz Paraćina” ili robija umesto – nekog!
       I, gospodin Milovanović javio mi se telefonom iz KPZ Niš da me obavesti da je poslao pismo (koje objavljujemo u tekstu) predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao opšrnije “Svedoku”, ali i “neoboriv dokaz” – da su mu dokazi isfabrikovani.
       Svedok je mnogo puta dosad pisao o ovome, ali ništa se nije promenilo?!
       Čak ni interes pravosuđa Srbije da ispoštuje prastaru sentencu “bolje sto krivih da ne bude osuđeno, nego da jedan nevin bude proglašen krivim”...
       U pismu predsedniku Srbije, Milovanović, posle 23 godine tamnovanja ne traži pomilovanje, već samo da mu predsednik Aleksandar Vučić, snagom svog autoriteta omogući da se izvrši DNK veštačenje, koje se sad radi i u Beogradu...
      
       * * * * *
      
       Evo pisma, Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću...
      
       Poštovani gospodine Predsedniče, lično Vama,
       Ima veliku ljudsku, moralnu potrebu da Vam se obrati i javno (novina, TV) šesdeset sedmogodišnji (67) starac koji je osuđen maksimalno, a u zatvoru je već 23 godine, koji je bolestan i koji je bori da dokaže da u zatvoru ne umre kao ubica, već kao pošten i slobodan čovek.
       Cenu namernih sudskih zabluda niko ne može da plati, i one bole i truju život ne samo onih koji su neposredno učestvovali u njihovom nastajanju već i Vama gospodine Predsednike ako možete, a ništa ne učinite da do nje ne dođe, da će se greške ispraviti i nikad više ni po koju cenu prikrivati.
       Moj branilac je Dušan Mašić, advokat iz Beograda, bivši inspektor Beogradskog SUP-a, DB-jac, branilac Radomira Markovića, načelnika DB-a u vreme Slobodana Miloševića, koji se nije složio samnom da Vam se javno pismeno obratim, zatražim pomoć od Vas i živ nisam kako će reagovati kada bude saznao za ovo što Vam pišem.
       Advokat Dušan Mašić je pošten i dobar čovek, jedan od najboljih poznavalaca prava i ubedljivo najbolji poznavalac operativnog rada policije u predkrivičnom i istražnom postupku (bio je jedan od najboljih inspektora Beogradskog SUP-a) ali preko crvene linije koju mu je postavio DB nikako nije smeo da pređe, verovatno radi svoje bezbednosti, bezbednosti svoje porodice, familije i prijatelja.
       Advokat Dušan Mašić je i posle 23 godine ubeđen i siguran da ja taj zločin nisam uradio, da su mi materijalni dokazi fabrikovani od strane policije, koja je pravila mnogo grešaka u predkrivičnom i istražnom postupku, i te greške su morale da se prikriju.
       Tokom suđenja dosta se kolebao, lomio se, jer je imao šansu da dokaže da su mi materijalni dokazi fabrikovani...Ali, nije smeo da pređe crvenu liniju, već je bio primoran da nađe solomonsko rešenje da ja mogu da budem slobodan samo pod uslovom da se policija ne optužuje i da za te greške niko ne odgovara.
       Da bi svi bili zadovoljni, a ja budem oslobođen njegova i moja odbrana svodi se na sledeće:
       Da je u proteklom periodu učinjen veliki korak na polju tehnologije dokazijvanja u krivičnom postupku, te bi se DNK veštačenjem i veštačenjem genetskog otiska, koje se u doba presuđivanja nije radilo, a koje je po mišljenju molekularnog biologa dr Marine Lukšić, sa Instituta za molekularnu biologiju u Trstu, sada moguće i moglo bi se sada utvrditi na nesumnjiv način da li sam ja na osnovu raspoloživih dokaza u spsima, pravilno osuđem na najtežu katnu ili ne.
       Takva veštačenja se danas rade na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu – Centar PCR-a, Studentski trg br. 16.
       Iz uzoraka histopatološke pločice koja se i danas nalazi u spisima predmeta, veštačenjem na Biološkom fakultetu moglo bi se na nesumnjiv naćin utvrditi da li sam ja izvršilac krivičnog dela za koje sam pravosnažnom presudom oglašen krivim i osuđen na maksimalnu kaznu.
       Gospodine Predsedniče, bivši predsednik Republike Srbije gospodin Tomislav Nikolić je pomilovao Vučka Manojlovića, koji ve bio osuđen na 40 godina zatvora, a proveo je u zatvoru 23 nevin, kome je leskovačka policija fabrikovala dokze da bude osuđen.
       Gospodine Predsedniče, ja od Vas ne tražim pomilovanje, odmah da se razumemo, samo Vas molim da učinite sve što je u Vašoj moći, u ime pravde i istine, uradi veštačenje i veštačenje genetskog otuisja koje se u doba suđenja nije radilo.
       Gospodine Predsedniče,
       Vi ste veliki borac za pravdu i istinu, kod vas nema korumpiranog sudstva i policije, pošto hoćemo u Evropsku uniju ja sam ubeđen da ćete sve učiniti da mi se uradi DNK veštačenje i zahvaljujući Vama umrem kao pošten i slobodan ćovek.
       Dipl. pravnik
       Mlađa Milovanović,
       M.BR 4076
       KPZ u Nišu B-1
       19.12. 2018.
      
       Pismo SVEDOKU
      
       Poštovani gospodine Diniću,
      
       Telefonom smo se čuli i dogovorili da Vam pošaljem javno pismo koje sam napisao i poslao gospodninu Aleksandru Vučiću u Predsedništvu na Andrćevom vencu 1, i bar jedan neoboriv fabrikovan dokaz policije, zbog čega sam mu i pisao pismo.
       Svedok je stalno pratio i obaveštavao širu javnost o mom suđenju sve do 2008. godine i mnogo se čitao, kako u zatvorima, tako i na slobodi.
       Novinarka, gospođa Snežana Moldovan Milošević je 25. decembra 2007. napisala članak o meni – DNK analiza – krunski dokaz da li je “paćinski monstrum” silovao i zapalio mladu autostoperku”.
       I zadnje što je Svedok objavio je bilo 2. septembra 2008 godine. Novinarka, gospođa Snežana Moldovan Milošević je napisala članak – Vrhovni sud Srbije ne priznaje DNK analizu “Paraćinskom monstrumu” ostaje 40 godina zatvora.
       Gospodine, Diniću, DNK analiza (veštačenje) nije smelo da se uradi jer je to tada u to vreme (suđenja) bila državna tajna koja nije smela da se iznese na suđenju. Javnosti (da se ne bi uznemiravala javnost zbog neistine) da bi se pokrile greške policije u pretkrivičnim i istražnom postupku, ali se možda štitio neko nedodirljiv izvršilac krivičnog dela.
       Gospodine Diniću, prošlo je više od 10 godina, polako postajemo demokratsko pravna država, na vlasti se sada nalazi veliki borac za pravdu i istinu gospodin Aleksandar Vučić, predsednik Srbije koji je veliki protivnik kriminala. Stalno se oglašava na televiziji (stalno gledamo hapšenja) i kod njega nema nedodirljivih, nema korumpiraog sudstva, tužilaštva i policije, pa sam ubeđen da je došlo vreme da učini sve što je u njegovoj moći, da se tajna otkrije radi pravde i istine, bez obzira da li bi to odgovaralo nekom u njegovoj strancui ili nekom svom koalicionom partneru.
       Gospodine Diniću ja ću vam samo jedan (a ima ih mnogo) neoborivi fabrikovani dokaz policije predočiti sa spisima koje ima sud, tužilaštvo, policija, moj advokat, pa će čitaoci SVEDOKA i široka janost saznati zašto taj dokaz nije smeo da se iznese u javnost. Zašto je država morala da osudi mene nevinog, a ne da dođe do istine, i pogazi univerzalno pravo “bolje da stotinu krivaca ostane nekažnjeno, nego da jedan jedini nevin bude osuđen.
       Osuda nevinog je zloćin teži od zloćina o kojem se sudi.
      
       NEOBORIVI FABRIKOVANI DOKAZ I „SPORNA ČAURA“ KOJI SE PRVI PUT IZNOSI U JAVNOST
      
       Čaura je navodno nađena na licu mesta 10.07. 1996. godine (ja sam uhapšen 08.07. 1996.) a sačinjena je 11.07.1996. Ali pre uviđaja 10.07. 1996. najmanje TRI PUTA (kad je izvršilac još bio NN) vršen uviđaj.
       Prvi uviđaj vršen je 03.07. 1996. od SUP-a Jagodina i u zapisniku jasno piše da NIJE NAĐENA ČAURA!
       Drugi uviđaj vršen je 05.07.1996. godine. Na licu mesta su izlazili istražni sudija i javni tužilac (takođe postoji zapisnik) a istog dana na uviđaju su bili i inspektori MUP-a Srbije Gagić i Dabić (o tome nema zapisnika, ali na suđenju su to potvrdili).
       Znači, najmanje tri puta je vršen uviđaj i nije nađena čaura! I onda, po mom hapšenju kada su prilikom pretresa vikendice pronašli moj pištolj (kojom prilikom nije bilo svedoka pri pretresu, što je nedopustivo) policija (bez obaveštavanja istražnog sudije ponovo ozlazi na uviđaj). To je ČETVRTI UVIĐAJ po redu i navodno nalaze ispaljenu čauru.
       Ovo je fabrikovani dokaz, jer ne verujem u nestručnost operativaca MIP-a koji su i najsitnije detalje snimili i konstatovali (nađen je garež veličine 0,3 santimetara) a ne nalaze čauru iako su znali za njeno postojanje.
       Ovo naglašavam jer se radi o izuzetno teškom zloćinu, koje je od svih pripadnika MUP-a zahtevao maksimalnu pažnju.
       Ja sam ubeđen i verujem da je takva pažnja i ukazana, ali se nisu našli odgovarajući dokazi, a ja sam u međuvremenu bio uhapšen i na sva zvona to je bilo objavljeno, pa takva greška morala biti naknadno pokrivena.
       Službena beleška o pronalasku čaure jagodinska policija je sačinila 11.07. 1996. godine i u njoj se kaže da je TRAVA BILA GUSTA, DA JE BIO KOROV i da su pomoću metal ručnog detekotora pronašli ispaljenu čauru.
       Napisali su da ispaljenoj čauri nedostaje inicijalna kapisla, a na donjem delu mesta gde bi trebalo da stoji inicijalna kapisla stoji fabrička oznaka PPU 92,9 D.
       Gospodine Diniću, pa kako su mogli jagodinski policajci da napišu fabričku oznaku, kad veštak iz MUP-a bezbednosti kaže da je ćaura koju su mu poslali na veštačenje bila čađava, pa tek kad je očistio vatom i alkoholom utvrdio fabričku oznaku, pa na osnovu te ćinjenice ne samo sud, tužilaštvo, porota, policija, javni tužilac već i deca u predškolskoj ustanovi bi primetili i utvrdili da mi je dokaz fabrikovan da bi me osudili i da bi prikrili greške policije, a možda i zaštitili nekog nedodirljivog izvrioca krivičnog dela.
       Gospodine Diniću,
       Gospodin Aleksandar Vuzčić, predsednik Republike Srbije, stalno se oglašava na televiziji da je veliki borac za pravdu i istinu, da je veliki protivnik kriminala (stalno gledamo hapšenja na TV) pa ako sada ništa ne preduzme, sve što je u njegovoj moći, to znači da nekom u njegovoj stranci to odgovara, ili da to odgovara nekom njegovom koalicionom partneru i onda njegove priče da kod njega nema nedodirljivih, da nema korumpiranih policajaca, sudstva, tužilaštava, padaju u vodu i postaju obična laž i neistina.
       Gospodine Diniću, pa kako možemo u demokratsku Evropu i Evropsku zajednicu sa lažima i neistinom?
       Gospodine Diniću ako mi se uradi DNK veštačenje radi pravde i istine gospodin Aleksandar Vučić bio bi najpošteniji i najcenjeniji državnik u istoriji države Srbije,
       S poštovanjem
       Dipl. pravnik Mlađa Milovanović
       M.BR 4076 KPZ u Nišu.
       16.01.2019. god.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX