SVEDOK InternetBroj 1184.

Poseta
5751334

NATO? Neka, hvala!

Aleksandar (Makedonski)

Aleksandre, požuri polako...

Aleksandre, požuri polako…

Svaki četvrti Srbin se moli Bogu svaki dan


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

IN MEMORIAM
Jovanka Đorđević Lazarov (Crepaja, 1944 – Pariz, 2019)

       Srpsko novinarstvo i redakcija “Svedok” su u šoku i neverici: nenadano iz Grada svetlosti, Pariza, stigla je tužna i neočekivana vest: u Parizu, 21. aprila preminula je Jovanka Đorđević – Lazarović, novinar, dopisnik Svedoka iz Francuske!
       Tužna vest, iako zakasnela, stigla je na vreme, do zaključenja ovog broja Jovankinog omiljenog časopisa – Svedok, lista veoma, zahvaljujući Jovankinim tekstovima, čitanog i u prestonici Francuske...
       Nije postojala vest o svakom uspehu naših ljudi u Francuskoj, o svakom Francuzu koji je pomogao Srbiji i Srbiji, ali i o dramatičnim i mračnim trenucima u Gradu svetlosti.
       Šta god se desilo ili dešavalo u prestonici Francuske, u redakciji Svedoka, nisu brinuli.
       Imali su od svoje Jovanke informaciju, brzu, tačnu i naravno proverenu...
       Jovanka, profesor (završila Filološki fakultet u Beogradu), novinar (član Udruženja novinara Srbije od 1971. godine), majka, pre svega - čovek!
       Njena tiha smrt, rekoh, stigla je, ipak, neočekivano i za nevericu.
       Ali i ja, iz svog dugogodišnjeg iskustva, skoro pola veka između olovnih redova, nonparela, cicera, italika i kompjutera danas, znam: rđava vest, kao ova o smrti moje prijateljice Jovanke, uvek je i nažalost – tačna!
       Mogli bismo ceo ovaj broj Svedoka da posvetimo pisanju Jovanke Đorđević Lazarov na stranicama Svedoka... Ipak, odabrali smo jednu njenu reportažu (od brojnih) - Svedok u Biaricu - ”U srcu Baskije sa Srbijom u srcu” - koje su bile na čast i diku Svedoka, ali i zadovoljstvo za brojne čitaoce Svedoka tokom četvrt veka bitisanja ovog časopisa, u koji je Jovanka utkala svoju dušu i lepotu novinarskog poziva.
       Joko, nek ti je večna slava!
       Vladan Dinić - Dinja


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX