SVEDOK InternetBroj 1184.

Poseta
5751311

NATO? Neka, hvala!

Aleksandar (Makedonski)

Aleksandre, požuri polako...

Aleksandre, požuri polako…

Svaki četvrti Srbin se moli Bogu svaki dan


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

HRTKOVCI: Deseti otadžbinski kongres Srpske radikalne stranke
Dr Vojislav Šešelj ponovo predsednik!

       Deseti otadžbinski kongres Srpske radikalne stranke održan je u Hrtkovcima, uz prisustvo 455 delegata iz Srbije, Republike Srpske, Republike Srpske Krajine i Crne Gore.
       Kongres je započeo intoniranjem srpske i ruske himne, izborom radnih tela i usvajanjem izveštaja, nakon čega je reč dobio prof. dr Vojislav Šešelj.
       Lider radikala je u svom obraćanju istakao da su Hrtkovci mesto radikalske slave, poštenja i istinoljubivosti, uprkos činjenici da se gotovo tri decenije sprovodi negativna propaganda i plasiraju netačne informacije o navodnom proterivanju stanovnika Hrtkovaca hrvatske nacionalnosti.
       Šešelj je istakao da nijedan Hrvat nije deportovan, da su otišli samo oni koji su razmenili imovinu sa Srbima iz Hrvatske, i još jednom ponovio da su pripadnici svih nacionalnih manjina dobrodošli u Srpsku radikalnu stranku.
       On je potom izrazio svoje zadovoljstvo zbog činjenice da se u Hrtkovcima u Srpsku radikalnu stranku učlanjuju i Srbi i pripadnici nacionalnih manjina i najavio da nastavlja borbu sa Haškim tribunalom i da će dokazati da u Hrtkovcima nije bilo nikakvog zločina protiv čovečnosti.
       U nastavku svog obraćanja dr Šešelj je naveo da su radikali bili blokirani u medijima i da ta blokada delimično i dalje traje, s obzirom da samo on povremeno gostuje na televizijama koje su potpuno zatvorene za ostale funkcionere.
       On je potom istakao da su radikali protiv vlasti Srpske napredne stranke i da kritikuju sve što je rđavo i pogrešno, ali da ne mogu po svaku cenu, zarad političkih poena, biti protiv određenih poteza koji su ispravni i povučeni uz podršku Rusije i Kine.
       Dr Šešelj je potom napomenuo da radikali ne mogu sarađivati sa izdajničkim, prozapadnim strankama. Potom je objasnio promene kojima je aktuelizovan Program stranke, sa posebnim osvrtom na stanje u pravosuđu.
       Lider radikala je najavio da će srpski radikali u Narodnoj skupštini podržati izmene Krivičnog zakonika koje podrazumevaju doživotnu kaznu za ubice dece i trudnica, ali i da će tražiti uvođenje nove odredbe koja bi se odnosila na to da ko god kaže da je počinjen genocid u Srebrenici bude kažnjen doživotnom robijom.
       Šešelj je istakao da radikali nikada nisu zataškavali činjenicu da se u Srebrenici dogodio zločin, ali da neće dopustiti da se taj zločin preuveličava i da se srpski narod predstavlja kao genocidan.
       Završavajući svoje kazivanja stari-novi predsednik SRS je istakao da se Srpska radikalna stranka zalaže za što dublje odnose sa Rusijom i Kinom.

Novo rukovodstvo
       Glasovima 450 delegata prof. dr Vojislav Šešelj ponovo je izabran za predsednika Srpske radikalne stranke a usledio je izbor članova Centralne otadžbinske uprave i prva sednica Uprave u novom sazivu, na kojoj su izabrani najviši stranački funkcioneri: za zamenika predsednika Aleksandar Šešelj, za potpredsednike Milorad Mirčić, Vjerica Radeta, Nemanja Šarović i Miljan Damjanović, za predsednika Izvršnog odbora Miroljub Ignjatović i za generalnog sekretara Nataša Jovanović.
       Potom je usledio izbor članova Predsedničkog kolegijuma, zamenika generalnog sekretara, članova Izdavačkog saveta, glavnog urednika i redakcije stranačkog lista „Velika Srbija“.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX