SVEDOK InternetBroj 1208.

Poseta
5875247

Rajhstag u Progresu?!

Mađarizacija ili - kako su nas odnarođavali?

„Zoranin zakon“ o prevozu putnika krši osnovno ljudsko pravo na rad

Javna prozivka, tajno „muljanje“

Od Karla Marksa do kapitalizma


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Reagovanje, prof. dr Cedomira Antića, istoričara i predsednika Naprednog kluba:
Prekinite linč Zorana Ćirjakovića

       Ugledni srpski istoričar i predsednik Naprednog kluba, prof. dr Cedomir Antić, digao je svoj glas protiv svakodnevnog šikaniranja i linča poznatog profesora i publiciste Zorana Ćirjakovića, koji je u prošlom broju “Svedoka” dao izuzetno oštar intervju – ne štedeći nikog.
       „Pozivam javnost u Srbiji, a posebno državne ustanove i političke stranke, da pažljivo pročitaju i analiziraju prepisku na društvenim mrežama zbog koje grupa aktivistkinja oštro napada Zorana Ćirjakovića i zahteva njegovu moralnu egzekuciju i sudski progon.
       Nedopustivo je da u jednoj demokratskoj i modernoj državi mnogi javno osuđuju Ćirjakovića samo na osnovu pisma protesta koje je potpisalo nekoliko osoba. Model je već odavno uhodan, pokazala ga je Jelena Milić u emisiji u kojoj smo nedavno učestvovali zajedno sa Predragom J. Markovićem i Zoranom Ćirjakovićem. Kada je Ćirjaković, kritikujući kriterijume na koje u naše vreme dodeljuju Nobelovu nagradu za mir, rekao da je umesto za zaustavljanje rata dodeljuju za odbranu prava žena ili doprinos zaštiti prirode, Jelena Milić je počela da tvrdi kako on negira prava žena, te kako je ženomrzac, seksista, šovinista i sl.
       Pažljiva analiza pisanja Ćirjakovića i njegovih progoniteljki na društvenim mrežama pokazuje da je u suštini on kriv pre svega zato što iznosi drugačije mišljenje i uvek strpljivo i dosledno odgovara na njihove uvrede. Te uvrede i progon su – za razliku od besmislenih i iz konteksta izvađenih navoda u pismu čiji je stvarni cilj da Ćirjaković bude otpušten sa posla, moralno diskvalifikovan i, ako je moguće, zatvoren – STVARNI. Progon Zorana Ćirjakovića je započeo još 2006. godine, kada je u NIN-u objavio biografiju Latinke Perović. Tada su ga osobe iz kruga njegovih današnjih progoniteljki napadale čak i zato što je navodni „psihijatrijski bolesnik“.
       Posebno osuđujem odluku dekana Fakulteta za medije i komunikaciju Miška Šuvakovića da predavača, koji radi na fakutetu na čijem je on čelu, osudi samo na osnovu navoda pisma koje je protiv njega upućeno. Takvo akademski nedostojno i građanski nemoralno držanje nismo videli još od sedamdesetih godina prošlog veka i Brozovog progona profesora Beogradskog univerziteta.
       Zbunjen sam i mobingaškom, neukusnom i neinteligentnom podrškom linču Ćirjakovića koja je stigla iz Stranke slobodnih građana i Partije slobode i pravde.
       Zahtevam hitan prekid lova na veštice, zaustaljanje kampanje kleveta i podmetanja uperene protiv Zorana Ćirjakovića i napuštanje prakse zloupotrebe prava i pola od osoba koje se ni ne trude da budu politički korektne.“


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX