SVEDOK InternetBroj 1208.

Poseta
5875228

Rajhstag u Progresu?!

Mađarizacija ili - kako su nas odnarođavali?

„Zoranin zakon“ o prevozu putnika krši osnovno ljudsko pravo na rad

Javna prozivka, tajno „muljanje“

Od Karla Marksa do kapitalizma


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Vladan DINIĆ, glavni i odgovorni urednik “Svedoka” o jeziku mržnje, ili: kako Snežana Congradin kuka na lidera radikala, a sa pozicije “druge Srbije” seje zlu kob po Srbiji i Srbima?!
ČONGRADIN – ŠEŠELJ

       Braniti izvesnu Snežanu Congradin (koju su u nacionalnim krugovima već krstili kao: „notornog glasnika samozvane građanske - druge Srbije“, „aktivistkinju koja glumi novinarku“, „vedetu NVO novinarstva“, kao neko ko „godinama pogani javni prostor histeričnim ispadima srbomržnje“) koja se u javnosti predstavlja kao kolumnista lista „Danas“, od Vojislava Šešelja i njegovih, uobičajenih verbalnih egzibicija, je potpuno glupo i bespotrebno.
       Pritom, pominjati jezik mržnje u Srbiji je tek besmisao i budalaština. Svež dokaz za to je slučaj Zorana Ćirjakovića (novinara koji se zaista bavio novinarstvom i to onim najopasnijim, na ratištima, a ne „istržaivačkim“ – finansiranim preko NVO projekata) koji sadašnjost u Srbiji opisuje na svom blogu onako kako je On vidi, a ne kako mu je neko naložio. Zbog toga što je uboo u srce perjanice takozvane Druge Srbije isti su protiv njega poveli javnu hajku, prepunu mržnje i lične diskriminacije, a sa ciljem da ga ostave bez posla i da mu, „evropski“ – „polome sve prstiće“ tako da ne može više da piše. To je ta, „evropska“, „civilizovana“ i, naravno, večito „ugrožena“ Srbija, koja se gadi Srba i Srbije i koja ugrožava sve koji ne misle kao oni.
      
       (Opširnije u štampanom izdanju)


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX