SVEDOK InternetBroj 1208.

Poseta
5863325

Rajhstag u Progresu?!

Mađarizacija ili - kako su nas odnarođavali?

„Zoranin zakon“ o prevozu putnika krši osnovno ljudsko pravo na rad

Javna prozivka, tajno „muljanje“

Od Karla Marksa do kapitalizma


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

LICNI STAV: Komnen Kolja Seratlic
Entoni Godfri
(Povodom dolaska novog ambasadora SAD u Srbiju)

       Od kada piskaram, nikada nisam bio vulgaran, vulgarnosti, psovke, mi nisu ni u podsvesti (za razliku od nekih „poznatih“ pisaca, analiticara, kolumnista, posebno ženskih). Medutim, moram reci da je u Srbiji permanetno stanje u duhu one izreke o ludim i zbunjenim. Do kada ce da traje, pitate, to niko ne zna, ne zna ni Svevišnji, koji se, kada se radi o Srbiji, o jadu zabavio šta da radi sa SPC, koja se razdrobila tako da ce morati (Svevišnji) i Patrijarha i sve vladike poslati na duži odmor.
       No, nije SPC tema ovog teksta (o SPC drugom prilikom), ovo je nastavak nedavnog teksta o Beckim konvencijama, ponašanju i mešanju u untrašnje poslove Srbije stranih diplomata, posebno abasadora takozvanih velikih sila, ponašanju vladara u Srbiji, koji krše Becke konvencicje, koji se neodgovorno ponašaju prema tim konvencijama i drugim medunarodnim sporazumima, ugovorima, medunarodnih organizacijama.
       Da je bilo ko od spisatelja u Srbiji toliko pisao o dipolomatiji, Beckim konvencijama, OUN (feljtoni, studije), kadrovanju u diplomatiji, spoljnoj politici, ne bi se „skidao“ sa TV kanala i dnevnih listova.
       Nažalost, moje razocaranje je veliko, uostalom ne bih ni „leteo“ s TV kanala na TV kanal kao golubovi s balkona na balkon, a zna se šta golubovi rade po balkonima, ili iz tabloida u tabloid (masmediji u Srbiji ne placaju crnu paru, iako uzimaju milijarde za takozvane projekte).
       Razocaranje je još vece zbog nedavnog teksta na koga se niko nije osvrnuo. Tekst nikoga nije dotakao, nikoga nije uznemirio, zabrinuo, što je mudar covek trebalo da predvidi, s obzirom na to da vlada stanje ludih i zbunjenih.
       Dakle, nezavisno od toga što sam svestan da moji tekstovi završavaju na politickom bunjištu, nastavljam da se ponašam kao grabežljivac koji se sklupcao da se baci na plen, a moj plen je novonajavljeni ambasador Imperije zla u Srbiji.
       Elem, moj prijatelj, sa kojim se nije lako Tramp(iti), saopštio je da u Srbiju šalje novog ambasadora (zapamtite to ime i prezime - Entoni Godfri), koji se odmah pokazao (izuo se pre potoka, bolje receno...) i to u sred Senata, da nije Skot (ic), vec da je na višem nivou od skota.
       Novonajavljeni nadridiplomata Imperije zla u Srbiji, rekao je u Senatu (30.jula) „da je bitno da Srbija ostane na putu evrointegracija, da je Srbija politicki i ekonomski lider i igra kljucnu ulogu u uticaju na regionalnu stabilnost i saradnju, da je u strateškom interesu Sjedinjenih Država da se Srbija u svetu razvija kao proevropska i proamericki orijentisana zemlja.”
       S obzirom na to da je taj nadridiplomata takoreci do juce službovao u Moskvi i da ne krije da ima izrazito negativno mišljenje o Rusiji, od koje, uveren je, Srbiju treba sapasiti, težište stavlja, kao podanik svetskog žandarma i imperije, na to „da je Srbija od strateškog interesa Sjedinjenih Država, da se Srbija u svetu razvija kao proevropska i proamericka zemlja“. Išnuo je, pre svega, Rusiju, Kinu i dr.
       Taj nadridiplomta je nastavio:
       „Najvažnija je regionalna stabilnost i da Srbija mora da normalizuje odnose sa Kosovom, kako bi naparedovala ka EU“...
       Na pitanje senatora, gospode Džin Šahin, šta se može ucinti da Srbija i Kosovo dodu do rešenja, nadridiplomata je odgovorio:
       „Radimo na tome u Beogradu, Prištini, Briselu, Vašingtonu, obema stranama je potrebno da krenu napred, a naš posao je da to omogucimo“.
       Nastavio je:
       „Najvažnije je da Srbija mora da normalizuje odnose sa Kosovom, a to znaci prihvatanje Kosova kao nezavisne države i da je to uslov za nastavak procesa evrointegracija. Sjedinjene Države i dalje podržavaju dijalog pod okriljem EU, ciji je cilj sveobuhvatna normalizacija odnosa“.
       Sledecu izjavu nije lako razumeti:
       „Osim glavnog prioriteta, normalizacija odnosa Beograda i Prištine, cime cu se najviše i baviti, zalagacu se i za normalizaciju odnosa Srbije i regiona, to jest na prihvatanju kao realnosti posledice nepravdi i zlocina koji su promenili stanje na terenu tokom devedesetih“ (dakako, uveren da je zlocine pocinio samo srpski narod).
       E sada dolazi bezobrazluk nad bezobrazlucima:
       „Aktivno cu se baviti zaštitom prozapadnih novinara u Srbiji i njihovom bezbednom pozicijom, koju ne sme niko pa ni vlast da ugrožava“.
       „Nasilje nad novinarima i pretnje nasiljem novinarima u Srbiji povecavaju autocenzuru i sprecavaju mogucnost novinara da objektivno informišu javnost“ – rekao je kandidat za novog ambasadora Imperije zla u Srbiji.
       „Demokratija i vladavina prava su važan element delovanja SAD u Srbiji, zbog cega želim da promovišem i branim demokratske vrednosti“.
       Umesto zakljucka:
       Kada dode u Beograd, preuzece sve poslove od Predsednika Srbije, onako kako ih je nabrojao u Senatu, iako taj Predsednmik uzvikuje da Srbiju i Njega „niko ne sme i ne može da ponizi i da ucenjujnje“?!
       Evo prilike da Predsednik to i dokaže, da pocne sa ovim novim Skotom i dr. skotovima koji okružuju Srbiju, posebno onom koji je izvršio tri genocida nad srpskim narodom.
       Nažalost, Njegove pretnje su markentiške, one su poruke, kako voli da kaže, „obicnim ljudima“ (kako su ovo „obicni ljudi“, „obicni gradani“, „obicni svet“, ružne floskule).
       Od kada postoji diplomatija (koreni diplomatije sežu još iz vremena pre Nove ere), ovakav govor diplomate nije zapamcen, diplomate koji tek namerava da dode u zemlju službovanja.
       Ovo je govor mržnje, govor silnika, govor neprijatelja zemlje prijema. A da li ta zemlja prijema – Srbija - ima pravo da mu potpiše agreman, odnosno dozvoli da ude u Srbiju i da radi sve ono što je rekao pred senatorima, koji su ga aplauzom pozdravili.
       Naravno da nema!
       Niko se nije našao u toj gomili imperijalnih senatora da opomene tog novoimenovanog Skota u Srbiji da se ne može baviti onim poslovima koje je najavio.
       Nijedan senator ga nije opomenuo na dostojanstveno diplomatsko ponašanje, nijedan senator ga nije upozorio na ponašanje u duhu Beckih konvencija, da o onome što je pricao ima pravo samo da izveštava zemlju odašiljanja.
       To Imperijini senatori nisu u stanju... Imperija zla nije ništa drugo do kolijevka kaubojštine, kolijevka genocida nad Indijancima, Vijetnamcima i dr. narodima, zemlja koja se valja u blatu i krvi i mnoge zemlje je pretvarala u blato i krv (od kraja Drugog vstekog rata, vodila je više od 100 lokalnih ratova, bombardovala je 37 zemalja.
       Ako su oni poludeli, zašto moramo mi biti ludi?
       Ako Imperija zla ne poštuje Becke konvencije, Srbija mora pokazati da ih poštuje!
       To nije stajanje na žulj velikoj sili, kako tumaci onaj nesrecni poslanik u Skupštini Srbije, naprotiv.
       Nisu Becke konvencije srpske konvencije. Ta Imperija zla je ratifikovala Becke konvencije, zaklela se da ce ih poštovati, zaklela se da ce biti primer srednjim i malim zemljama kako se poštuju Becke konvencije, koje je covecanstvo stvorilo teškom mukom i bez kojih bi vladao haos (nažalost, Imperiji zla odgovara haos).
       Koja suverena zemlja dozvoljava stranom ambasadoru (ili bilo kom diplomati) da joj se meša u unutrašnje poslove, u spoljnu i unutrašnju politiku?
       Taj novi Skot ne kaže pred senatorima da ce se zalagati za razvoj bileteralnih odnosa SAD i Srbije na politickom (predlagati uzajamne posete na najvišem i dr. nivoima, posete raznih delegacija, predlagati sadržaj programa tih poseta u saradnji sa MSP zemlje prijema i dr) ekonomskom (o izvozu, uvozu, investicijama, finansijskom kapitalu i dr) kulturnom (uzajamne posete kulturnih poslenika, umetnickih ansambala, pozorišta, priredivanje izložbi i dr) naucnom (razmena i zajednicki projekti u raznim naucnim oblastima i dr), na prosvetnom (razmena studenata, usavršavanju, specijalizacijama i dr), sportskom i dr. planu.
       Nije ni spopmenuo da ce se, sa svojim saradnicima baviti temeljem diplomatije - konzularnim poslovima - koji pravno, ekonomski, socijalno, štite državljane zemlje koju zastupa, zatim pitanjem državljanstva, vizama (zahtevima za iseljenicke vize), pasošima, ostavinama, humanitarnim radenjama i više od 400 drugih konzuklarnih radnji. Ovo je samo jedan deo poslova cime se legalno bave DKP u svim zemljama sveta.
       Normalno, Becke konvencije, da ponovim, dozvoljavaju da (u ovom slucaju novi Skot) prati, opservira i izveštava zemlju odašiljanja o svim zbivanjima u Srbiji, posebno onim koji se odnose na zemlju odašiljanja, pisanju masmedija o zemlji odašiljanja i dr.
       Taj novi Skot, o svemu nabrojanom, cime bi trebalo da se bavi, nije izgovorio jednu rec?!
       Svekoliko izlaganje je pretnja jednoj suverenoj zemlji: da ce se zalagati za otimanje 15 odsto teritorije Srbije, za fantomsku, teroristicku i narkodilersku državu Kosovo, „da Srbija mora da prihvati Kosovo kao nezavisnu državu“, to je uslov svih uslova za ulazak i evrointegracije.
       „Aktivno cu se baviti zaštitom prozapadnih novinara u Srbiji i njihovom bezbednom pozicijom, koju ne sme niko pa ni vlast da ugrožava“ (nece se baviti ni „prosevernim“, ni „projužnim“, ni proistocnim novinaraima, prim. KKS). Samo zbog ove recenice, kojom preti Predsedniku, predseniku Vlade, ministrima, novog Skota (još jednom podsecam na njegovo ime, Entoni Godfri) je vec trebalo proglasiti persona non grata.
       Nije zaobišao manjine, rekao je „da ce se boriti za jacanje prava manjina u Srbiji“ (iako nema zemlje na svetu koja poštuje, i koja je dala sva prava manjinama kao Srbija, prim. KKS).
       Da li taj novi Skot zna kakvo je stanje manjina u Impriji zla. Meksikanci za Impriju nisu nacija, vec zanimanje, smatraju ih stokom koju treba strpati u tor, ograditi zidom.
       Na kraju, ne sme se zaboraviti da je novi Skot, kada su u pitanju Rusija, Srbija, posebno pravoslavlje, ispekao zanat u Krvackoj (na Kaptolu i sa ustašijom) u kojoj je, takode, službovao i naucio krvacki jezik.
       Dobro nam došao junace - veliki pašo - Entoni Godfri


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX