SVEDOK InternetBroj 1208.

Poseta
5875236

Rajhstag u Progresu?!

Mađarizacija ili - kako su nas odnarođavali?

„Zoranin zakon“ o prevozu putnika krši osnovno ljudsko pravo na rad

Javna prozivka, tajno „muljanje“

Od Karla Marksa do kapitalizma


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Piše: Margit Savović
Jednonacionalni otrov

       Od kolevke, pa do groba , najlepše je đačko doba. Najlepše je, posle časova, kada se nađemo u školskom dvorištu. Kada se potučemo letvama, kada počupamo neku devojčicu, a još bolje, kada je išutiramo. Kada nam drugovi sve to snimaju i postavljaju na mreže. Zabavi nema kraja...
       Šta da vam kažem? Najveće ushićenje osećamo, pak, kad premlatimo nastavnike ili, bože mi oprosti, dišu. Našoj sreći nije bilo kraja kada smo uspeli da ovekovečimo našeg druga, kako je, sedištem od bicikle, udarao u glavu prvog čoveka u školi.
       Taj, ostaće na bolovanju, najmanje do prvog.
       Istina, ne znamo, šta je kvrcnulo u glavi tom detetu. Uvek je izgledao kao neko ko ne bi ni mrava zgazio. Apropo, bicikle i gaženja. Sela je baka na biciklu pa krenula u grad. Odnekud stvorio se auto i velikom brzinom je zgazi. Baka je ostala na mestu.
       Počinilac nije. Brže-bolje, otišao je da podigne evre za odlično izvedenu akciju. Sve to, zbog čega. Pogađate, zbog neke svađe oko međe. No, gaženje je postalo nov način obračuna. Otac i sin, u Vranje, gde nema laganje, prvo su prešli preko čoveka pa su ga premlatili.
       Zašto? Zato što, nisu mogli da pređu preko nekih ranijih mlaćenja koje je izvodio dotični. Na kraju serije vest, a da ne poverujete, deda od odamdesetosam pretrčava ulicu i zgaze ga. Ko?
       Navijač sa nanogicom.
       Uzalud ste navijali da ga primerno kazne, jer je pobegao iz kućnog pritvora. Sva je prilika da će da izbegne kaznu. Kriv je deda što mu je pretrčao. Da nije, ne bi ni bio otkriven. Uređaji za praćenje, baš su bili u kvaru. Da li me pratite? Ima još.
       Pre nego nastavim da drmnemo po jednu rakiju. Rakija je piće na ceni. Možda, baš zbog toga su neki, znajući da će je dobro unovčiti, pokrali Putina. Kako? Tako što su ukrali dve hiljade flaše istog imena, koja se peče, specijalno za ruskog predsednika.
       Preporučujemo da, dok se ne nađe rakija Putinka, posluže se drugom iz Smedereva. Tu se proizvodi čuveni sok od grožđa sa većim procentom alkohola, nazvan Aps. Peku je ljudi što sa nanogicama što sa narukvicama, u apsu.
       Kvalitet je kao u Putinke. Nazdarovije.
       Vreme je berbe. Grožđa, kukuruza. Cujte ovu priču. Ulazi čovek, usred suše, koja traje već nedeljama, sa njive u kafanu, gospodi pomiluj, kaljavim čizmama. Kao po Marfiju, u kafani i čuvari reda u civilu.
       Nije im trebalo mnogo da otkriju otkud sad, pa blato. Opa bato, ajdemo u njivu, pomoćićemo ti oko kukuruza. Kad ono, kadar, kao iz filma „Deca kukuruza“. U sredini njive, sveže zalivena marihuana. Ko još mari za popkorn. On služi za kamuflažu. Da pokrije breg.
       Perimo ruke od svih ovih negativnih misli. Pri tome, popravljamo statistiku. Naime, svaki treći ne pere ruke ni pre jela ni posle toaleta. Posle se žale na viruse i bakterije. Na otrove. Sećate se jednonacionalnog trovanja školske dece?
       Zli momci su opet koristili isti trik. Otrov se, ovog puta , našao na glasačkim kovertama. Verovatno, bio je programiran da deluje samo na one koji koriste ljopatu. Da se bolje razumemo, mi nismo baš ni drugde omiljeni.
       Statut, baš pod tim nazivom , a pisan Vukovim pismom, prvi čovek Vukovara, bacio je na pod. Nije bio ni prvi ni poslednji koji je tako reagovao na srbo-četničku provokaciju. Sva zgrožena, Nadalina otišla je na Tompsonov koncert u Cavoglavlje. Boli me....glava za taj statut.
       Ej, Danice, Danice. Ne, nisam htela da te pitam, da li znaš, gde je Vinča, ili Madagaskar. Htela sam da te pitam gde će ti duša. Zdušno se zalažem da istina izađe na videlo. Da li je zajam (ideja) mali ili veliki. Da li si ili nisi trampila veru za večeru.
       Onda će Tramp Sultanu, ne budali, obustavi vatru da ti ja ne dođem. Tako je, pet dana biće dovoljno. Kako god, volim te budalo mala. Kako god, volim i ja vas.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX